Ha Long Bay, Vietnam

Vissen. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

Winter is coming! Onze hele reis door Azië hebben we 99% goed weer gehad. Zelfs het regenseizoen hebben we zo goed als kunnen ontlopen! Maar in het noorden van Vietnam moesten we er dan toch echt aan geloven. Tshirts en korte broeken werden ingeruild voor jeans en laagjes bovenkleding. Dat was even wennen na alle tropische temperatuurtjes van de afgelopen tijd.

Na het warme Hoi An zijn we doorgetrokken naar het noorden van Vietnam voor Ha Long Bay. Ha Long Bay, ook wel “the descending dragon bay” genoemd, is het pareltje van Vietnam en trekt altijd veel reizigers. Men zegt dat hier zelfs draken hebben geleefd. Mythe of niet, één ding is zeker: Ha Long Bay is een magische plek! De baai bestaat uit zo’n 2000 kalksteen eilanden die prachtig boven het water uitsteken. Het lijkt een beetje op Guilin, maar dan op het water. Als je Ha Long Bay in de zomer bezoekt, dan is de lucht blauw en schijnt de zon prachtig over het blauw groene water. Toen wij gingen werd het langzaam winter, dus de timing was niet bepaald perfect. Zonnestralen maakten geen kans tegen de dikke donkergrijze wolken. Het leek wel fifthy shades of grey! Al met al was het wel nog steeds een plaatje om te zien.

 

Kalksteen eilandjes. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

Onze Ha Long Bay tour duurde drie dagen en twee nachten, maar er zijn ook tours van twee dagen. Het mooie aan onze tour was dat het alles behalve toeristisch was. We zagen slechts een aantal boten voorbij varen, waarvan de meeste ook nog lokale vissersboten waren. Onze tourboot vaarde namelijk een andere route dan de meeste reisorganisaties. Hierdoor konden we echt van de omgeving genieten zonder dat het werd verstoord door luidruchtige boten en toeristen. We hadden Ha Long Bay helemaal voor ons zelf!

Vissersboot. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

Visser. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

Vissersdorp. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

 

Kajakken

Zoals de meeste tours gingen wij ook even kajakken. De lichtste persoon voor en de zwaarste achter. Je peddelt door een paar grotten en met wat geluk zie je ook nog aapjes. Ineens hoorden en zagen we iets bewegen in de bomen! Helaas was het geen aap, maar een eekhoorn.

 Kanoen.-Vietnam-Ha-Long-Bay-Travelhype

 

Overnachten op Cat Ong island

De eerste nacht hebben we overnacht op Cat Ong island, waar nog niet zoveel toeristen komen. Met onze groep hadden we het hele strand voor onszelf. Het hotel zag er verlaten uit van de buitenkant, maar dat heeft juist wel iets. Om het iets warmer te krijgen hebben we die avond gezellig rondom een vuurkorf gezeten en drankspelletjes gespeeld.

Cat Ong island. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

Cat Ong. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

 

Hiken op Cat Ba Island

Het grootste en toeristische eiland van Ha Long Bay is Cat Ba island. Dit eiland heeft ook een nationaal park, waar je kunt hiken naar de hoogste top. Na een korte hike van ongeveer anderhalf uur bereikten we de top. Boven aangekomen was het uitzicht prachtig!

Cat Ba. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

Top bij Cat Ba. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

Top Cat ba. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

Cat Ong, bergtop. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

Uitzicht top Cat ba. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

 

Cruise overnachting

De laatste nacht hebben we doorgebracht op een luxe boot. We hadden een prachtig kamertje met warme douche en zelfs een balkon! Het uitzicht vanaf onze kamer was ook nog eens stunning! Dat is nog eens leuk opstaan.

Overnachting boot. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

Ha Long Bay. Vietnam, Ha Long Bay- Travelhype

Hoeveel kost het? Voor een tour van drie dagen en twee overnachtingen betaalden we $ 135 per persoon. Hier zat alles bij inbegrepen (vervoer, accomodatie en eten). De tour is duurder dan de standaard tours, maar als we iets hebben geleerd in Vietnam, dan is het wel om iets meer te betalen voor een betere kwaliteit. Na onze Mekong Delta failure wilden we verzekerd zijn van een goede tour. Het aanbod voor Ha Long Bay is overloading. Zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig vonden we Friends Travel, een touragency gevestigd in Hanoi, dat wordt gerund door de Nederlandse eigenaar Sydney. Friends Travel is voor ons veruit de beste travelagency in Vietnam geweest. Alles was tot in de nopjes geregeld en de tours zijn uniek (ze vermijden het massatoerisme). Mocht je een tour boeken in Vietnam ga dan zeker voor Friends Travel!

Wat vond jij van Ha Long Bay of lijkt het je een bezoekje waard? Laat het ons weten!

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *