Hoi An, Vietnam

Huisjes, Ancient town. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Hoi An is een plek die al vele harten heeft veroverd. Je vindt hier romantische straatjes, die je even doen vergeten dat je in Azië bent. De charmante straatjes van Hoi An staan vol gekleurde huisjes, waardoor het lijkt op een mengeling van het oude mediterrane met een vleugje van Azië. Prachtig om te zien. Je kunt gemakkelijk een aantal dagen in Hoi An verblijven, want er is genoeg te doen en de sfeer is er heerlijk. Benieuwd waarom Hoi An een must visit is?

Ancient town. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Restaurant, Ancient town. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Blauw huisje, Ancient town. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Straat, Ancient town. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Tailors

Een maatpak of een leuke jurk laat je maken in Hoi An. Hoi An staat namelijk bekend om de vele tailors, die echt alles in no time voor je kunnen (na)maken. Er zijn zoveel tailors in de oude stad, dat het niet te missen is. Om de 50 meter ligt er wel een kleermaker, waar je kleding op maat kunt laten maken. Neem een paar plaatjes mee van wat je graag wilt, vertel welke kleur en welk materiaal je wilt hebben en onderhandel over de prijs. Binnen één of twee dagen is je kledingstuk helemaal op maat en klaar voor gebruik. Zelf hebben we een colbert, jas en jurkje laten maken.

Er zijn zoveel tailors en er is een groot verschil in prijs en kwaliteit. Doe van te voren dus even onderzoek om te voorkomen dat je met een juten zak eindigt. Onze kleding hebben we laten maken bij BiBi Silk en BeBe Tailor. BiBi Silk heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en voor net iets meer service is BeBe Tailor een goede aanrader. Zij behoren tot het hogere segment en zijn daardoor een stuk duurder, maar leveren een goede kwaliteit en service.

Hoe kom je er? Adresgegevens BiBi Silk: 13 Phan Châu Trinh, Minh An, tp. Hội An, Quảng Nam, Vietnam. Adresgegevens BeBe Tailor: 11 Hoang Dieu St, Hoi An, Viet Nam.

Stoffen. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Tailors. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Kleermakers. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Ancient town

Ancient town is het centrum van Hoi An en eigenlijk ook het leukste plekje. Het staat zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het stadje was vroeger een handelshaven van China en Japan en deze invloeden zijn goed terug te zien in de architectuur van de stad. Huur een fiets bij je accommodatie en fiets door Ancient town om Hoi An te verkennen. Geautomatiseerd vervoer is in het stadje verboden, waardoor het er lekker rustig is.

Hoeveel kost het om een fiets te huren? Een fiets huur je voor 25.000- 30.000 VND (Vietnamese Dong) per dag.

Old city. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Huisje, Ancient town. Vietnam, Hoi An- Travelhype

In Ancient town liggen een aantal betaalde bezienswaardigheden, zoals de Japanese Covered bridge. Deze is vooral leuk om in de avond te zien met verlichting. De brug ligt aan het uiteinde van Ancient town en wordt druk bezocht door hordes van toeristen. De ene lading toeristen wisselt de andere af. Zo gaat het bij meerdere bezienswaardigheden in Hoi An. Ondanks alle toerisme blijft het wel leuk om de bezienswaardigheden te bekijken. Het is toch immers een stukje geschiedenis.

Hoeveel kost het? Officieel betaal je 120.000 VND p.p. entree om Ancient town binnen te komen. Hierbij kun je dan vijf bezienswaardigheden bezoeken. Als je niet van plan bent om iets te bezichtigen is het niet nodig. Je fietst namelijk zonder problemen Ancient town binnen.

Japanese covered bridge. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Japanese Covered Bridge avond. Vietnam, Hoi An- Travelhype

In de avond wordt Ancient town omgetoverd tot een sfeervol paradijs vol met lichtjes. Overal zie je zijden lantaarns hangen, die Hoi An typeren. Langs de straten, in de bomen en voor de ramen; overal branden de gekleurde lichtjes van Hoi An. Maak een wandeling, doe een drankje en geniet van de sfeer.

Lantaarns. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Drijvende lantaarntjes. Vietnam, Hoi An- Travelhype

De leukste markt van Vietnam vind je langs de rivier van Hoi An. Nergens anders is de lokale sfeer zo erg aanwezig als op de markt van Hoi An. Deze plek komt al tot leven in de vroege ochtend. Overal zie je marktlieden, die hun verse producten verkopen aan de locals. De hoedjes van stro, de drukte en de kleuren van het groente, fruit en vlees zorgen voor een prachtig lokaal plaatje.

Ochtendmarkt. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Markt ancient town. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Vers markt. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Markt. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Food

Een nieuw land betekent nieuwe gerechten om te proeven. En daar worden we pas echt vrolijk van. We keken enorm uit naar de Vietnamese keuken, die bekend staat om haar verse producten. Alleen al bij de gedachte loopt het water in de mond.

Cao Lau en White Rose

Elke streek heeft zo zijn eigen speciale gerechten waaronder ook Hoi An. Typische gerechten zijn de White Rose, Cao Lau en Com Ga. Onze aanraders zijn de White Rose en Cao Lau. De White Rose is een soort van garnalen dumpling in de vorm van een roosje. De vorm van een roosje is ver te zoeken, maar dat maakt het zeker niet minder lekker. De Cao Lau is een kom met stevige noedels, varkensvlees en verse kruiden. De noedels zijn blijkbaar alleen in Hoi an te verkrijgen, doordat ze speciaal worden bereid in water, dat afkomstig is uit een waterput in de stad. Beide gerechten zijn in de meeste restaurantjes te verkrijgen. Zeker een keertje proberen dus!

White rose. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Cao Lau. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Bahn Mi Phuong

Naast Chinese en Japanse invloeden zijn er in Hoi An ook Franse invloeden merkbaar. Zo vind je in Vietnam veel baguettes (Bahn Mi op z’n Vietnamees). De beste broodjes, van Hoi An, krijg je zonder twijfel bij Bahn Mi Phuong. Het is hier altijd druk bezocht door toeristen en locals. Zelfs de beroemde chef Anthony Bourdain is gek op de broodjes van Bahn Mi Phuong!

Hoe kom je er?  De adresgegevens van Bahn Mi Phuong zijn: Hoàng Diệu, Sơn Phong, tp. Hội An, Quảng Nam, Vietnam. Mocht je het niet kunnen vinden, vraag dan een local de weg.

Hoeveel kost het? De broodjes kosten tussen de 20.000 en 25.000 VND.

Bahn My Phuong. Vietnam, Hoi An- Travelhype

Hoi An is echt een plek uit duizenden, waar wij met leuke herinneringen altijd aan terug zullen denken. Mocht jij naar Vietnam gaan dan mag een bezoekje aan Hoi An zeker niet ontbreken.

Ben jij net zo gek op Hoi An als ons? Vertel het ons in een berichtje!

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *