Tim Ho Wan, het goedkoopste Michelin restaurant

Pork dumplings Tim Ho Wan. China, Hong Kong- Travelhype

Dineren als een koning voor haast geen geld? In een echt Michelin sterrenrestaurant? Kan dat echt? Yes, zeker weten! Dit doe je bij Michelin sterrenrestaurant Tim Ho Wan. Tim Ho Wan heeft meerdere restaurants in en rondom Azië en is het goedkoopste Michelin sterrenrestaurant ter wereld. Ze maken hier de heerlijkste authentieke Dim Sum gerechten en laat dit nou toevallig één van onze meest favoriete keukens zijn.

Dim Sum (uitgesproken als Diem Sam), zijn kleine gestoomde en gefrituurde hapjes afkomstig uit het zuiden van China. Doordat het kleine hapjes zijn bestel je meerdere gerechten waardoor je van alles kunt proberen. Hierdoor maak je het zo duur als dat je zelf wilt, maar voor € 15,-  kun je, bij Tim Ho Wan, al echt naar huis rollen.

Oprichter en chef, Mak Kwai Pui, heeft in 2009 zijn eerste vestiging in Hong Kong geopend, waar wij het ook hebben leren kennen. Tim Ho Wan kent een enorm succes en inmiddels telt het al 24 vestigingen waaronder ook locaties in Bangkok, Kuala Lumpur, Sydney, Singapore en Taipei. In Hong Kong vonden we het zo geweldig, dat we nog een aantal keren in één van de restaurants in Bangkok zijn gaan eten bij Tim Ho Wan.

Waar? Wij hebben in Hong Kong gegeten bij Tim Ho Wan op de Fuk Wing Street G/F, 9-11, Sham Shui Po, Kowloon. Ook hebben wij in Bangkok het restaurant in Terminal21 bezocht. Deze is te vinden op 88 Sukhumvit Soi 19.

De inrichting van het restaurant doet eerder denken aan een soort van foodcourt dan aan een luxueus restaurant. Maar laat je hierdoor niet misleiden, want het eten is tot in perfectie bereid. Bij veel Aziatische restaurants draait alles om het eten en zijn interieur en service minder van belang. De onderstaande foto geeft een impressie weer van het restaurant in Bangkok.

Tim Ho Wan. China, Hong Kong- Travelhype

 

Must try Dim Sum hapjes

De menukaart van Tim Ho Wan biedt genoeg keuze en bestaat uit verschillende kleine gerechten. Hun specialiteit, en tevens onze nummer één craving, zijn de Baked buns met BBQ pork. Deze gaan letterlijk als warme broodjes over de toonbank. Een baked bun is een broodje bedekt met een zoete, knapperige korst en een malse, zoete vulling van BBQ varkensvlees. In een woord: hemels! Meestal zijn wij niet gek op varkensvlees, maar dit was onbeschrijfelijk lekker. Deze signature buns zijn het proberen dubbel en dik waard.

Baked bun with BBQ pork Tim Ho Wan. China, Hong Kong- Travelhype

Maar dit is nog niet het enige dat Tim Ho Wan te bieden heeft. De broodjes behoren slechts tot één van de vier Heavenly Kings op de kaart. De andere drie zijn de Pan fried carrot cake, Steamed egg cake en de Vermicelli roll met pig’s liver. De laatste klinkt iets minder uitnodigend, dus die hebben we gelaten voor wat het is. De andere twee zijn ook absoluut het proberen waard.

Pan friend carrot cake Tim Ho Wan. China, Hong Kong- Travelhype

Probeer verder de de glutinious rice, beancurd steamroll, shrimp- en pork dumplings en de beef ball met beancurd skin. De meeste gerechten van de kaart hebben we besteld en alles is echt heerlijk!

Springroll Tim Ho Wan. China, Hong Kong- Travelhype

Shrimp dumpling Tim Ho Wan. China, Hong Kong- Travelhype

Wil jij je smaakpapillen ook eens culinair verwennen voor een budgetprijsje? Bezoek dan één van de vestigingen van Tim Ho Wan. Bon appetit!

Wat kost het? Zoals we al aangaven is Tim Ho Wan het goedkoopste Michelin sterrenrestaurant ter wereld. Wij betaalden ongeveer € 15,00 per persoon en zaten beide echt vol! 

Tip! Sommige vestigingen hebben onwijs lange rijen. Als je dit wilt voorkomen, probeer dan te dim summen in de middag.  zijn de wachtrijen dan nog een stuk korter.

 

Heb jij al eens bij Tim Ho Wan gegeten of zou je ook wel eens willen dim summen? Get in touch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *