De meest fotogenieke bestemmingen ter wereld 

Voor veel mensen zijn foto’s tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het reizen geworden. Iedereen wil graag dat ene perfecte plaatje schieten bij die mooie zonsondergang of die prachtige waterval. Om deze reden biedt dit artikel enige inspiratie voor geschikte fotogenieke locaties over de hele wereld. 

Azië

Vooral onder jongeren is de populariteit van Azië als vakantiebestemming de afgelopen jaren enorm gestegen. Deze doelgroep hecht ook aanzienlijk meer waarde aan het maken van mooie foto’s op reis dan bijvoorbeeld een oudere doelgroep. Dit kan de reden zijn voor de stijgende populariteit omdat Azië over enorm veel prachtige fotolocaties beschikt. Zo vind je in Bali ongelooflijk mooie rijstvelden, staat India bekend om de indrukwekkende Taj Mahal en kunnen we de Fuji berg in Japan natuurlijk niet vergeten. Je zult vooral veel foto’s van de kleurrijke architectuur en prachtige natuur voorbij zien komen. 

Noord- en Zuid-Amerika

Voor een meer stedelijk landschap biedt vooral Amerika verscheidene fotogenieke locaties. Populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld de Grand Canyon in de Verenigde Staten, de kleurrijke huizen in Cartagena of de Iguazu-watervallen in Argentinië. Het perfecte plaatje schieten moet hier zeker lukken. Neem daarvoor vooral ook even een kijkje bij de bekende street art in Bogota en de tropische stranden van Brazilië. 

Afrika

Zoals iedereen al wel weet is er in Afrika voornamelijk veel natuurlijke schoonheid te vinden. Vandaar dat op safari gaan in de laatste jaren ook erg populair is geworden. Nergens anders kun je in het wild zó dichtbij alle prachtige dieren komen. Naast deze ongelofelijke natuur beschikt Afrika ook over een aantal bijzondere steden, zoals Kaapstad. Bekende fotogenieke locaties in Afrika zijn bijvoorbeeld de piramides van Gizeh in Egypte, de Tafelberg in Zuid-Afrika of de schilderachtige stad Chefchaouen in Marokko.

Tips voor het maken van de mooiste foto’s op reis

Het perfecte plaatje kan natuurlijk niet zomaar geschoten worden zonder enige voorbereiding. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met het licht en de juiste hoek te vinden. Je wilt tenslotte geen halve palmbomen of een scheve zonsondergang fotograferen. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om een statief voor je camera of telefoon aan te schaffen, dit is vooral handig wanneer je alleen reist en er niemand anders is die een foto van jou kan maken. Tenslotte geven we je graag mee dat het verstandig is om te zorgen voor een back-uplocatie voor je foto’s. Zo ben je wanneer je telefoon gestolen wordt of verloren gaat tenminste al je prachtige foto’s niet kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *