Waar je het beste kunt eten in Lissabon: een gids voor culinaire ervaringen

Lissabon, gelegen in Portugal, staat bekend als een van de meest geliefde culinaire bestemmingen in Europa. Je vindt hier namelijk een breed scala aan Portugese gerechten en dranken. In de Portugese cultuur is eten een erg belangrijk aspect, daarom maakt het ook een groot deel uit van je reiservaring in Lissabon.

Portugese keuken in Lissabon

De Portugese keuken bestaat voornamelijk uit verse vis en schaaldieren, vlees en zoetigheden. Een bekend visgerecht is bijvoorbeeld Bacalhau, dit is gezouten kabeljauw. Daarnaast is vooral ook de zoete custardtaart Pastel de Nata erg bekend en kenmerkend voor Lissabon. 

Beste plekken om te eten in Lissabon

Er zijn enorm veel goede restaurants te vinden in en rondom Lissabon. Een bekend voorbeeld hiervan is de Mercado da Ribeira, ook wel de Time Out-markt genoemd, waar toeristen heerlijk kunnen eten en drinken. Daarnaast zijn er ook een aantal Michelin Sterrenrestaurants of juist lokale tascas te vinden. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en budget zijn er dus verscheidene culinaire locaties te vinden.  

Lokale specialiteiten

Naast de Bacalhau en de Pastel de Nata beschikt Lissabon over nog een aantal lokale specialiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de beroemde Bifana, dit is kortgezegd een broodje varkensvlees, en arroz de marisco, dit bestaat uit rijst met zeevruchten. Een goede manier om de Portugese keuken samen met degene waarmee je op reis bent te ontdekken is door verschillende gerechten te delen. 

Dranken

Naast het lekkere eten staat Portugal ook bekend om zijn wijnen en porten. Een voorbeeld hiervan is de beroemde ginjinha, dit is een kersenlikeur. Je kan al deze verschillende wijnen en andere dranken uitgebreid proeven bij verschillende wijnbarren of restaurants. Als je zelf een van deze heerlijke dranken aan wilt schaffen vind je ze bij veel straatkraampjes. Het proeven van port is een absolute must tijdens je reis naar Portugal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *